Recepten

Salade van geroosterde prei en geitenkaas

Benodigdheden: 4 personen

  •      600 gr. prei
  •      2 takjes tijm
  •      8 el. olijfolie
  •      zout en peper
  •      200 gr. geitenkaas
  •      zoetstof/ stevia
  •      2 el. azijn
  •      150 gr. veldsla

Voedingswaarden per portie:

  •      Koolhydraten: 4
  •      Eiwitportie: 0.5
  •      Groenteportie: 1
  •      Rauwkostportie: minder dan 1/4

Bereiding:

  •    Snijd de prei in stukken van ca. 8 cm. lang. Kook de prei ca. 10 minuten in water. Giet hem af en laat deze uitlekken.
  •  Pluk de blaadjes tijm van de takjes en meng ze door 4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  •  Warm de grill van de oven voor.
  •  Leg de prei in een diepe ovenschaal en druppel er de tijmolie overheen. Schep het geheel goed om en zet de prei ca. 5     minuten onder de grill.
  • Verbrokkel de geitenkaas.
  • Meng 4 olijfolie met de azijn en wat zoetstof/stevia naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de veldsla aan met het oliemengsel. Meng samen met de geitenkaas door de prei.
  • Serveer direct.

Eet smakelijk!

———————————————————————————————————————————-

Tonijnquiche

Benodigdheden: 6 personen

  • 300 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 180 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Minimaal 1 theelepel Culieet (naar smaak)
  • 4 eetlepels sojamelk
  • 300 gram ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 100 gram havervlokken of voor glutenvrij: boekweitvlokken
  • 6 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden per portie:

  • Koolhydraten: 6
  • Eiwitportie: 1

Bereiding:

  • Vermeng alle ingrediënten met elkaar.
  • Vermeng alle ingrediënten met elkaar.
  • Plaats de quiche in een voorverwarmde oven van 220 graden.
  • Leg aluminiumfolie over de quiche. Bak de quiche ca 30-35 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie en bak de quiche af, tot de quiche bruin wordt/ de kaas gesmolten is.
  • Laat de quiche afkoelen en verdeel het geheel in 6 stukken. Verpak deze 6 stukken met aluminiumfolie en bewaar deze eventueel in de diepvries.
  • 1 stuk quiche is 1 eiwitportie en 6 koolhydraten.

Eet smakelijk!

———————————————————————————————————————————-

Baharatli tavuk,Turkse kruidige kipfilets

Benodigdheden: 4 personen

  • 400 gr (bio) kipfilet, in langwerpige reepjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • Stevia
  • 1 theelepel zout
  • 1 mespunt peper
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 eetlepels citroensap

Voedingswaarden per portie:

  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitportie: 1
  • Groenteportie pp: 0.5

Bereiding:

Meng de peper, zout en kruidnagelpoeder, kaneel en citroensap door elkaar. Bestrijk hiermee de lange repen kipfilet. Laat de kipfilet vervolgens een uur marineren in de koelkast.

Verwarm olijfolie in de braadpan, bak hierin de kipfilets ongeveer 8 minuten. Neem de kipfilets uit de pan, bak in dezelfde pan de ui en knoflook totdat de uitjes zacht en glazig zijn.

Voeg water, tomatenpuree, tomaat en stevia naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg eventueel naar smaak nog wat kruiden toe. Zet het vuur lager en voeg de kipfilets toe. Dek de pan af en laat geheel ca. 30 minuten tot een uur sudderen.

Serveer de kipfilets met boontjes of met witte kool (wel de koolhydraten erbij tellen).

Eet smakelijk!

———————————————————————————————————————————-