Handig voor wat extra energie als je onderweg bent of na een zware training.

Het volgende recept is voor 8-10 repen. Je bent er ongeveer 20 minuutjes mee bezig en daarna moet het nog ongeveer 30 minuten uitharden.

Bereiden:

Doe de noten en pitten in de keukenmachine en puls een paar keer totdat je een korrelige massa hebt. Voeg de dadels,kokosolie, cacaopoeder, vanille-extract en een snufje Keltisch zeezout toe en mix tot een plakkerig dik deeg is ontstaan. Is het niet plakkerig genoeg? Voeg dan wat honing of extra dadels toe.

Bekleed een kleine bakplaat (circa 20 x 20 cm) met bakpapier. Verdeel het mengsel in een gelijkmatige laag over de bakplaat en druk het aan. Zet de bakplaat minstens 30 minuten in de koelkast.

Snijd de plak in 8-10 repen. Verpakt in vershoudfolie kun je de repen in de koelkast tot 1,5 week bewaren.

Ingrediënten:

Top